Ordervillkor

- Snabba leveranser! (Vanligen 1-3 arbetsdagar*)
- Beställningar inkomna innan kl 12:00 (vardagar) skickas samma dag! 
- Ingen fakturaavgift!
*(Leveranstiden kan bli något längre till nordligaste Sverige samt Gotland, räkna med 2-5 arbetsdagar. Leveranstiden kan även bli förlängd vid högtider pga hög belastning på fraktbolagen)

 
Allmänt
Doppresenter.se drivs av Presenteriet AB (orgnr. 556788-4605).
För att få handla hos Doppresenter.se (Presenteriet AB) måste du vara över 18 år. Genom att lägga en beställning samtycker du till att namn och personuppgifter registreras i vår kunddatabas. Vi förmedlar aldrig dina personuppgifter vidare. Alla ordrar loggas med IP-nummer och tidpunkt. 
Vi reserverar oss för slutförsäljning. 


Priser
Priserna anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms (f.n. 6%, 12% samt 25%) och exklusive fraktkostnad. Vi reserverar sig för eventuella tekniska fel, exempelvis prisuppgifter, som kan uppstå i butiken. 

Om våra produkter:
- Säkerhet
Alla mjukisdjur/produkter hos oss är CE-märkta samt testade enligt EU´s direktiv för mjuka leksaker, EN71. Det innebär att de ej innehåller några otillåtna eller giftiga kemikalier, att detaljer som ögon samt nos är dragfasta och att produkterna är flamsäkra i sin naturliga komposition (d.v.s. att produkterna ej behandlats med giftigt flamskyddsmedel). 
En del av våra produkter innehåller lösa detaljer eller mindre delar som gör att det finns en åldergräns för användning av produkten. Denna rekommenderade åldersgräns finns då angiven i produktbeskrivningen. Om ingen åldersgräns anges kan produkten användas från 0år. 

- Material

Vanligen framgår det i produktbeskrivningen vilket material mjukisen innehåller samt om det är återanvänt meterial eller nytt. De flesta av våra mjukisar är tillverkade samt fyllda med polyesterfibrer. Det är det vanligtaste materialet för tillverkning av mjukisdjur idag. Undantaget är våra ekologiska nallar som kan vara tillverkade i ex ekologisk bomull. Observera att en del av de mjukisar som klassas som ekologiskt tillverkade har ett ytterhölje av ekologisk bomull men är stoppade med ex polyesterfyllning. Söker du en helt ekologisk nalle - var noga med att läsa i produktbeskrivningen vilket material mjukisen innehåller. 

- Storlek

Storleken på våra produker går att finna i varje produktbeskrivning. Måtten är vanligen i cm om inte annat anges. 
Måtten som anges på våra produkter är de mått som är angivna från tillverkaren/leverantören av produkten.
Olika tillverkare mäter sina produkter på olika sätt. Ex mäts Bukowskis nallar liggande från huvudtopp till fot, Me To You's nallar är mätta i fullängd trots att de är sittande och mjukisdjur från Wild Republic samt Douglas Toys mäts vanligen från nos till fot alt. svanstipp.
Vill du veta hur just den produkten du är intresserad av är mätt går det bra att kontakta oss. Vi hjälper dig även gärna med att ta fram ytterligare mått på produkterna.  

Vi uppdaterar ständigt produktinformationen på våra produkter men har du någon fundering vars svar ej går att finna på sidan går det bra att kontakt oss på kontakt@Doppresenter.se med din förfråga. 

Betalningsalternativ
Kortbetalning
Kostnad: 0 kr
Doppresenter.se (Presenteriet AB) använder sig av en SSL-certifierad betallösning med Paysons tjänster vilka har en garanterad hög säkerhet och är enkla att använda. Betalning kan ske med Visa, Mastercard. 

Fakturaköp  
Kostnad: 0 kr
Vi samarbetar med Svea Ekonomi AB för fakturering. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Doppresenter.se överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturan skickas ihop med ordern och betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 50 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

 

-Delbetalning

Svea Ekonomi AB erbjuder dig att, efter godkänd kreditprövning, teckna ett kontokreditavtal på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till kontoavtalet. Ett kontoavtal innebär att du får en kredit som du kan använda till inköp hos till Svea anknutna leverantörer. För varje tillfälle du betalar till Svea kan du disponera motsvarande kreditutrymme som du amorterar för andra inköp under den tid som kontokreditavtalet gäller. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det kontoval du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om du vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden - den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill du ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan du kontakta Svea Ekonomi på telefon 08 – 51493113 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea, om du utnyttjar kontokrediten för flera inköp, att tills vidare fakturera dig separat för de olika köpen. Självklart slipper du i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad. Har Du några frågor kan du kontakt Svea Ekonomi på telefon: 08 – 51493113 för närmare information.


Exempel på effektiv ränta vid köp om 10,000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 195 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 10,68 %.

 
- Direktbetalning från bank /Payson-konto.

Betala direkt via din bank genom Payson. Du skickas då vidare till din internetbank där du loggar in och överföringen genomförs enkelt och säkert. Du behöver inte ha ett Payson-konto för att göra en direktbetalning via Payson. Payson samarbetar med bankerna Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken. 
Det går även bra att betala med kort via Payson om du redan har ett Payson-konto. Endast kort kopplade till Visa eller Mastercard fungerar för överföring via Payson.

 

Frakt och Leverans

- Leveranstid
Snabba leveranser ser vi som en självklarhet! Ordrar inkomna innan kl 12.00 på vardagar sänds från vårt lager samma dag. Ordrar inkomna efter kl 12.00 på varadagar sänds samma dag alt vardagen efter beroende på paketets storlek/vikt samt aktuell belastning på lagret. Normal leveranstid* är därför 1-3 vardagar till leveransadresser i mellersta samt södra Sverige, 2-4 vardagar till adresser i norra Sverige samt Gotland.d
*Leveranstiden kan bli något längre vid hög belastning hos Posten/DHL, ex vid högtider som Jul eller Alla hjärtans dag. 
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar orsakade av fraktföretagen, f.n. Posten eller DHL.

- Leveranssätt
För Standardfrakt gäller:
 Små försändelser som går att lägga i postlådan eller ryms genom ett brevinkast, sk. icke skrymmande brev, levereras direkt till adressaten. Större försändelser levereras till DHL- eller Postombud för uthämtning av adressaten via sms-avisering eller brevavisering. 
För Posten Hempaket gäller: Sänds samma vardag om inkomna innan kl. 13.00, annars vardagen efter. Mottagaren aviseras via sms eller telefon och kan då välja att få sitt paket hemlevererat på dagtid (fram till kl 17.00) eller på kvällstid (17-21). Obs. kvällstidsleveransen gäller ej på alla orter.
Paket som skall skickas till en patient på sjukhus levereras till sjukhusets egen posthanteringsavdelning och delas sedan ut av personal på sjukhuset. 

Leverans är ej möjlig på helgdagar. Beställningar inkomna fredagar kan därmed levereras först på måndag.

- Fraktkostnad
Kostnaden för frakten visas alltid i din varukorg samt i kassan.  
Standarfrakt: 49:-sek
Snabbfrakt: 69:-
Posten Hempaket: 139:-sek Reklamation vid fel eller skada
Om varan har ett fabrikationsfel, har blivit skadad under frakten eller du har mottagit fel produkt får du en ny korrekt vara sänd till dig eller pengarna tillbaka. Doppresenter.se står naturligtvis för kostnaden av returfrakten och fraktkostnad för en ny vara. Anmäl alltid skadan/felet omgående genom att sända ett mail till kontakt@Doppresenter.se  Mailet skall innehålla ett bifogat foto av den trasig/felaktiga produkten, ditt fullständiga namn, ordernummer samt om du önskar få en ny vara sänd till dig eller få pengarna återinsatta/fakturan makulerad.


Ångerrätt
I enlighet med distansavtalslagen har du 14 dagars ångerrätt på ditt köp av en felfri vara Ångerrätten ger dig möjlighet till byte eller öppet köp (Obs, särskilda villkor gäller för utgående prissänkta produkter, presentinslagning, personliga hälsningskort, livsmedel och  grundfrakten).

Du kontaktar oss i kontaktformuläret här i webbutiken eller på mail kontakt@Doppresenter.se om du önskar nyttja ångerrätten. Vi återkommer då till dig med information om hur returen ska gå till samt med ett returnummer för din retur. Vi mottar inte returer som saknar returnummer utan dessa sänds i sådana fall tillbaka till dig. 

Produkten som ska bytas/returneras skall skickas tillbaka till oss inom 7 dagar från meddelande om önskat nyttjande av ångerrätten! Varan skall ligga i sin originalförpackning och vara i nyskick för att ångerrätten ska gälla. Du står själv för transportrisken vid en retur (dvs du ansvara för att produkten når oss i nyskick).


- Öppet Köp
Vi erbjuder 14 dagars öppet köp. Detta innebär att om du vill nyttja ångerrätten för en order har du rätt att få varans värde tillbaka. (Obs öppet köp gäller ej för utgående prissänkta produkter, presentinslagning, personliga hälsningskort, livsmedel eller grundfrakten). 
Du väljer själv vilket fraktbolag du vill använda för returen och du står för transportrisken samt kostnaden för returfrakten.En återbetalning/makulering av ej förfallen faktura görs när vi har mottagit returen. Kontakta alltid oss innan retur för att motta ett returnummer. 

- Byte 
Vi erbjuder 14 dagars möjlighet till byte av vara. Det innebär att om du vill nyttja ångerrätten genom byte kontaktar du oss enligt ovan och får då en returfraktsedel mailad till dig då vi står för returfrakten vid byte av vara. När vi har mottagit och godkänt returen mailas du en tillgodokvittokod (presentkortskod) laddad med summan för den returnerade produkten/produkterna. Tillgodokvittokoden är giltig i 3 år och du väljer själv om du vill nyttja hela summan på ett köp eller dela upp på flera olika köp. (Observera, vi erbjuder ej byte av utgående prissänkta produkter, personliga hälsningskort eller livsmedel).Avbeställning
Om du önskar avbeställa en lagd beställning ska detta ske så snart som möjligt genom att du kontaktar oss på kontakt@Doppresenter.se eller genom kontaktformuläret här i webbutiken. Om din beställning redan har hunnit bli expedierad är det inte längre möjligt att avbeställa varan/varorna och du är därmed skyldig att motta din beställning och får i sådana fall istället nyttja Ångerrätten.
 
Felaktiga adressuppgifter och paket som ej hämtats ut
- Felaktiga adress-/kontaktuppgifter

Vi ersätter ej varor som inte har kunnat levereras av Posten/DHL pga felaktigt angivna adressuppgifter vid beställningstillfället. Detsamma gäller då mobilnumret för avisering inte är korrekt och aviseringen därmed ej kunnat sändas ut. Du är själv skyldig att kontrollera att de adressuppgifter du angivit i ordern är korrekta. Observera att vid fakturabetalning hämtas DIN (beställarens) folkbokföringsadress och anges som leveransadress. Ordrar med faktura som valt betalningsalternativ skickas endast till beställarens folkbokföringsadress. 
Är din order redan sänd från vårt lager kan adressen på paketet ej ändras.

- Ej uthämtat paket
Ordrar som ej hämtas ut hos postombudet inom 14 dagar går i retur till oss. När vi mottagit returen görs en återbetalning av ordersumman exkl. kostnaden för returfrakt:
65:-sek (Standardfrakt samt Snabbfrakt)
139:-sek (Hempaket samt Företagspaket)
 
Övrigt
- Force Majeure
Händelser såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilken ej kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Doppresenter.se (Presenteriet AB) befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal. 

- Personuppgifter
För att kunna handla hos oss måste man registrera sig som kund. Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). Du behöver enbart uppge personnummer i samband med fakturaköp. Uppgifterna lämnas inte ut till tredje part. I enlighet med distansavtalslagen måste du som handlar av oss på Doppresenter.se (Presenteriet AB) vara över 18 år. Om någon  handlar i annan persons namn eller använder annan persons personnummer utan dennes medgivande, och detta innebär ekonomisk eller annan skada för Presenteriet AB, kommer beställaren att polisanmälas. 

- Cookies
En cookie är en textfil som lagras på användarens dator, för att sedan hämtas upp av servern när användaren åter besöker hemsidan. Den ger oss ingen information om dig som användare och den kan inte heller förmedla några virus till dig. Cookies används av Doppresenter.se för att ge oss bl.a. besöksstatistik och hålla koll på vilka varor som läggs i varukorgen. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av cookies i din webbläsare, detta kan dock resultera i att du inte kan se allt på www.Doppresenter.se, heller inte använda vissa funktioner. Läs mer om cookies här: www.pts.se 

 

- Tvist
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.


Har du några frågor eller funderingar kring våra villkor eller produkter är du välkommen att kontakta oss genom kontaktformuläret här i webbutiken eller på kontakt@Doppresenter.se. Tveka aldrig att höra av dig!